A parent’s night out Play that funky music loud, boy!

 

Een avondje NIET thuis. En ZONDER kinderen. Voor de meeste ouders-met-jonge-kinderen, klinkt zoiets behoorlijk paradijselijk. Dus toen mijn buurvrouw kort geleden uit het raam hing en me toeriep of we misschien zin hadden om die avond een borrel te komen halen, had ik – stiekem – bijna zin in een rondedansje.
Ware het niet dat dat dan wel heel duidelijk demonstreert hoe ernstig het is gesteld met mijn sociale after-eight (lees 20.00 uur) uitstapjes…


Hoe dan ook:

het recept voor een gedenkwaardige night-out:

*Werp je kinderen liefdevol in bed. Op tijd, zodat jij de vlekken van je trui kunt halen en op zijn minst een blik in de spiegel kunt werpen om je ervan te verzekeren dat er geen stroop in je haren zit.

*Vertel je kinderen NIET dat je de deur uitgaat. Geheid dat ze wakker blijven. Of na een uurtje wakker worden.

*Overweeg één minuut om de babyfoon mee te nemen.

*Besluit het niet te doen omdat – tegen de tijd dat je hebt uitgevogeld hoe dat ding ook al weer werkt – de zon waarschijnlijk net weer opkomt. Bovendien: jouw kinderen worden NOOIT wakker ‘s avonds.

*Sluip stilletjes het huis uit en doe de deur op slot.

*Bel twee deuren verder aan en realiseer je dat je vrij bent. Niet voortdurend op je qui-vive hoeft te zijn en gewoon kunt neerploffen. JOEHOEOEOEOEOE!!!

*Geniet van een gesprek onder volwassenen en loop na een uurtje nog even terug naar huis om je ervan te gewissen dat alles rustig is thuis.

*Constateer dat alles rustig is thuis. Pais en vree. Je kinderen slapen de slaap der onschuldigen.

*Sluip voor de tweede keer het huis uit en doe de deur weer op slot.

*Dompel je onder in een uurtje ouderwets ‘plaatjes draaien’ en geniet ervan dat de speaker in een huis zonder kinderen op tien kan: oja, zo klonk goeie muziek! Je was bijna vergeten dat je dit zelf – vroeger – ook zo graag deed.

*Neem je stellig voor om Berend Botje, K3 en Kinderen voor Kinderen eens wat vaker te verruilen voor je eigen prachtige playlist.

Funky freestyle by Some small stories

*Raak zo in de ban van het geluid dat je de tijd vergeet…

A parents' night out by Some small stories

 

*Realiseer je – na wat voor jouw gevoel een uurtje was – dat het wellicht verstandig is huiswaarts te keren. Zoals iedere dag staan je kinderen ook morgenochtend weer om zes uur (ZES uur!) naast hun bed.

*Vraag je – eenmaal op straat – af waarom het licht op zolder eigenlijk brandt.

*Struikel bij binnenkomst over een paar kinderlaarsjes op de deurmat.

*Zie dat je hele huis baadt in het licht. Geen enkele ruimte uitgezonderd…

*Snel de trap op en tref je twee kinderen, al huilend en sniffend, bij elkaar in bed aan.

*Prent het tafereel dat je nu aantreft goed in je geheugen: dit zijn JULLIE twee kindjes, waarvan één met een natte broek, die hier tegen elkaar aangedrukt in een hoekje van het bed (dat ook nat is) zitten. Op hun schoot twee mobiele telefoons (juist, die van jou en je Manvriend) én een foto van jou in een lijstje tegen zich aangeklemd. De afgelopen zestien minuten hebben ze maar liefst twintig keer geprobeerd je te bellen.

*Voel je ongelooflijk SCHULDIG, onnadenkend en ontaard en knuffel ze net zolang tot ze weer bedaard zijn.

*Hoor dat Klein Meneertje wakker werd in een nat bed, om hulp riep, geen reactie kreeg, het hele huis verlichtte, van zolder tot garage doorzocht, Meis wakker maakte, kleren aantrok, in z’n laarzen stapte, het andere paar sleutels vond, de voordeur opende en in het nachtelijk donker op zoek ging. Naar jou.

*Voel hoe je hart even stilstaat, realiseer je wat er had kunnen gebeuren, wat er gelukkig NIET is gebeurd en prijs Klein Meneertje om zijn doortastende optreden.

*Verschoon het bed en je kinderen, stop ze liefdevol in en verzeker ze ervan dat je altijd in de buurt bent en NOOIT zomaar verdwijnt.

*Had ik ‘Voel je vreselijk SCHULDIG’ al genoemd?

*Voe je vreselijk SCHULDIG.

*Neem je voor om de gebruiksaanwijzing van de babyfoon van A tot Z te spellen.

*Neem voortaan altijd één mobiele telefoon mee. En een horloge zodat je de tijd niet vergeet.

*Verheug je op de volgende dag: een dag THUIS. MET je kinderen.

*En zet in godsnaam die radio weer eens ouderwets HARD!

Line + Lasse

Submit a comment