Meet Günther The coolest Carpenter

Meet Günther

We waren het er roerend over eens toen we laatst op de veranda zaten.
De hut stond er mooi bij! Hier en daar maakte de gedachte aan een likje verf zich kenbaar, maar daar hadden we niet zo’n haast mee. Genoeg zomer voor de boeg! Alleen dat hout van de veranda. Lekker onderuit zakken op de traptreden werd steeds meer een pijnlijke toestand, zo ondervonden we. Het hout begon gaten en kieren te vertonen en had zijn beste tijd al lang gehad. Toen ik voor de zevende keer de splintertang tevoorschijn moest toveren en bovendien met mijn teen achter een venijnige scheur bleef steken, was de maat vol. Tijd om onze vriend Günther in te schakelen!

Günther is een alleraardigste buurman die wat verderop in de vallei woont. Ooit was-ie een succesvol bankier, droeg hij maatpakken en reed hij rond in een glimmende Audi. Nu verkiest hij zijn tuinbroek en tractor boven glimglanzend metaal en stoffig maatwerk. Alleen dat al maakt Günther tot onze persoonlijke held.
Maar er is meer. Günther heeft een nieuwe roeping gevonden. Eén van het meer nobele soort. Als de natuur wild en woest tekeer is gegaan (en dat gebeurt nogal eens hier in de bergen) is het Günther die ten strijde trekt om ontwortelde bomen, gespleten stammen en afgerukte takken te redden van de brandstapel. Met zijn bedrijf ‘Stolz Holz’ produceert hij de meest prachtige tafels, stoelen en sculpturen van bomen die niet meer wisten te ontkomen. En ondanks het feit dat hij opnieuw zeer succesvol is, blijft hij trouw aan zijn tuintenue. Hij is cool zonder dat hij het doorheeft.


Dat hebben we hem overigens maar niet te nadrukkelijk laten weten. Hij zou er gloeiende appelwangen van krijgen! Maar stiekem zijn we maar wat blij met onze lovely local! Na flink wat uren noeste arbeid door de bergboerentimmerman kunnen we eindelijk weer met een gerust hart en ongeschonden billen neerploffen op onze houten uitkijkplanken.
Die G-man, wat een geluk om zo’n coole mountaineer in de buurt te hebben…

  Line + Lasse

Submit a comment